Park Van Ness

Washington, DC
“...the interior spaces combined with the incredible views of the park will make this building one of DC’s best addresses.”

This project revitalized a rather bleak portion of Washington, DC’s Connecticut Ave in the Van Ness neighborhood by replacing a midgrade commercial building with a vibrant mixed use development.

The existing surface parking lot was replaced with a landscaped court. The building massing has been sculpted to reveal a view from the landscaped courtyard out to Rock Creek Park behind the building. The considerable change in grade from the street level down to the park allows for 11 stories of prime view residential units on the back while maintaining a sensitive 6 stories of height at Connecticut Ave.

The combination of quality design for both the exterior facades and the interior spaces combined with the incredible views of the park make this building one of DC’s best addresses.

Project Web Site
project data

290,000 sf total project area

271 units

220 below grade parking spaces

fitness center

party rooms

rooftop pool

10,000+ sf of neighborhood friendly retail

services
Bidding Administration
Community / Stakeholder Meetings
Architectural Design
Feasibility / Yield Analysis
Building Information Modeling
Construction Administration
LEED / Sustainable Design
Pre-Design / Programming
stay connected